Pages

Monday, November 21, 2011

Pairing Chocolate with Rose and Raspberries, and a chance to win Party Food for Girls in Australia and New Zealand



Photo and Recipe by Alessandra Zecchini ©

Just enough time today to post a decorating idea for chocolate cake: I used rose flavoured icing (egg white, icing sugar and rose water) with fresh raspberries. It wasn't exactly planned, the rose icing was leftover from making rose cupcakes, and I needed to use it up. But the flavours worked very well together: chocolate, rose and raspberry, I will do it again :-).


Also a little notice for Kiwis and Aussies: there are 5 chances to win a copy of Party Food for Girls by clicking here. All you have to do is to fill in your details and write, in 25 words or less, whats your favourite party theme. It is good that for once a competition is open to Australian as well of New Zealand residents, so good luck to all!


Ciao
A.

19 comments:

  1. Mmmm, great spontaneous combination of flavours! That photo is gorgeous, I love those vibrant raspberries!

    ReplyDelete
  2. Ale, le tue proposte girlish sono talmente accattivanti... ieri ho visto una trasmissione sulle torte nuziali statunitensi (i miei passatempi della domenica lasciano un po' a desiderare) che mi hanno fatto pensare ai tuoi dolci!

    ReplyDelete
  3. Spero che siano state delle belle torte Serena! :-)

    ReplyDelete
  4. mmmm chocolate and raspberry I love.

    ReplyDelete
  5. Yum, chocolate and raspberry are always a winning combo, but with rosewater also? Sounds great!

    ReplyDelete
  6. è bellissimo questo dolce...e poi la combinazione di frutta e cioccolato è divina, separati da un velo di cremina meravigliosa....è bello anche come effetto cromatico, dispiace quasi doverlo tagliare per mangiarlo no?
    :)
    Barbara

    ReplyDelete
  7. B. si puo' fare anche vegan, la 'cremina' e' glassa, basta che usi solo acqua di rose per alimenti e zucchero a velo (non serve l'albume).

    ReplyDelete
  8. What a generous giveaways and wish that I live there! When abundant ruits are on top, the cake become "healthier". =)

    ReplyDelete
  9. Yeah, in a way I think that too Nami, put a few berries and then is healthy!!!
    hehehehe!

    ReplyDelete
  10. bellissimo questo cake, foto fantastica!
    ciao
    Valeria

    ReplyDelete
  11. Grazie Ale.....
    sai, facevo una considerazione: sia nel mio blog che nel tuo, il post meno commentato è stato quello in cui si chiedeva di diffondere una notizia per aiutare qualcuno.....mentre invece quando postiamo ricette ci sono sempre molti consensi.
    Questa cosa mi rattrista davvero molto......
    Barbara

    ReplyDelete
  12. Chocolate and Raspberry...mmm yumm!!!

    ReplyDelete
  13. @ Bibi, devi anche considerare che la maggior parte dei miei lettori non parlano italiano, ma alla fine ho visto che molta gente ha messo l'iniziativa sui loro blog, sono sicura che molta gente ha visto anche se non ha commentato :-). E poi consolati, due post prima ho messo la notizia che si poteva vincere il mio libro su Food TV e c'e' stato solo un commento (eppure l'hanno vista in tanti :-).

    La maggior parte dei miei visitors sono neozelandesi, poi vengono gli americani, seguiti dagli italiani, ma gli italiani sono i piu' bravi a lasciare commenti per questo sembra che ce ne siano di piu'! I neozelandesi sono curiosi e conosco tantissima gente che legge il mio blog ogni giorno ma non ha mai commentato.

    E poi ultimamente posto ogni giorno, forse molta gente non ha fatto in tempo a leggere il mio post (anche se l'ho postato quando da voi era giorno... ).

    Dai, l'importante e' leggere :-)

    Un bacione
    A.

    ReplyDelete
  14. Looks divine Alessandra! I love candyland theme for a party, but for grown ups, nothing beats a 70s theme, with heaps of sugar and salty foods all together! Lol!

    ReplyDelete
  15. Ooh, I love the idea of a Parisian themed party, plenty of baguettes, croissants and lovely little macarons :D We could all get dressed up in our best approximations of French fashion and watch Amelie ;)

    kate1485 at hotmail.com

    ReplyDelete
  16. Raspberries, my favourite berry....and those ones in the picture are just perfect!

    ReplyDelete
  17. Possibly mine too, in NZ, in Italy maybe wild strawberries, and wild blueberries... and wild raspberries :-).

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.