Pages

Thursday, May 10, 2012

So hard to peel kumara!



Photo by Alessandra Zecchini ©








This image is for Black and White Wednesday, a weekly blogging event created by Susan of The Well-Seasoned Cook and for the coming week hosted by Simona of Briciole. The title of the photo is: So hard to peel kumara!





17 comments:

  1. I think are hard but they look like sweet potatoes but I think the peel is so hard Alessandra xxxx

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Kumara is the New Zealand sweet potato, I have some more photos here (in colour)

      with a recipe for a dip and a soup,
      http://alessandrazecchini.blogspot.co.nz/2011/08/kumara-dip-and-soup-kumara-and-celery.html

      and here to make a sweet
      http://alessandrazecchini.blogspot.co.nz/2012/03/ugly-but-vegan.html

      and here to roast them
      http://alessandrazecchini.blogspot.co.nz/2011/11/go-for-orange-colours-but-last-photo-is.html

      they are great, but a bit hard to peel! :-)

      Delete
  3. Lo, tu dovresti partecipare al BWW :-).

    ReplyDelete
  4. I love sweet potatoes in dessert are like Lúcuma a nice fruiy from here!

    ReplyDelete
  5. mi chiedevo: ma è proprio necessario sbucciare queste patate? intendo dire, le patate di altro tipo si possono tranquillamente cucinare con la loro buccia, basta pulirle bene con la spazzola per verdure, tra l'altro la buccia contiene la parte più consistente di vitamine e fa in modo di trattenere gli amidi "buoni" del tubero. pensavo che potrebbe essere lo stesso anche con la Kumara, no? Certo, non se vuoi farle in vellutata...
    Le tue foto per questo evento mi piacciono sempre :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si possono lavare e spazzolare bene e cuocerle con la buccia, ma solitamente sono molto nodose ed irregolari, anche lavare none e' facile :-). Comunque si' dipende da come le cucino e dalla ricetta, a volte le pelo a volte no. :-).

      Delete
  6. Haha they're worth the effort though :D

    ReplyDelete
  7. Gee I have never had these or heard of these....would love to give them a try. xoxox

    ReplyDelete
  8. Che bella sorpresa il tuo blog! Grazie di essere passata a trovarci, let's keep in touch ;-)!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belo scoprire anche il tuo, l'ho trovato su Zucchina Verde :-)

      Delete
  9. La foto rende proprio l'idea della fatica che stai facendo. Devo tornare in Nuova Zelanda ad assaggiare kumara. Grazie per il contributo a BWW!

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.