Pages

Friday, June 1, 2012

Cheese cigars, easy as, and with one hand only!


With one hand only because with the other I was taking pictures :-)!!!.

Cheese cigars are rolls of filo pastry filled with cheese and then fried or baked (I bake them). I just put all my filo pastry sheets on a tray and fold them one by one until I used them all up. Proceed like for a spring roll, rolling the cheese stick up a few times (picture 2 and 3), and then folding in the sides in (picture 4) before continuing to roll. This way you will seal the cheese in. You can repeat it with a second sheet of pastry if you think that the cheese will melt out into the tray (or if you like to have more pastry!).




Once more: this time I put a bit of chopped parsley with the cheese so that it is easier to see. In pictures 5 and 6 you can see how the sides are rolled in.



Last time now, pizza cigars, I put a strip of tomato paste, then cheese, then oregano, roll, fold the sides in, and roll again until the end.  Brush with water and bake at 180 C° until golden in colour.



Photos and Recipes by Alessandra Zecchini ©

21 comments:

  1. wowwwww che bella idea!!!! Copio subito e ti aspettiamo sul nostro blog!

    ReplyDelete
  2. Io questa pasta non riesco a trovarla

    ReplyDelete
  3. Ma lo sai che sono un tipico antipasto arabo???
    Ovviamente si usa un differente tipo di formaggio. Mi hai ricordato che non li faccio mai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me lo immaginavo, la prima volta li ho mangiati in Turchia, il formaggio e' più' bianco, io a dire il vero uso gli avanzi, tanto si scioglie tutto... ma se e' troppo grasso cola fuori, per questo un formaggio bianco fresco ma compatto sarebbe perfetto!

      Delete
  4. Un passo a passo strepitoso!!! peccato che qui la pasta fillo sia difficile da trovare....grrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peccato daveero perche' e' abbastanza difficile da fare a casa.

      Delete
  5. ma che bella ricetta passo passo....e per una golosità davvero unica :)

    ReplyDelete
  6. Cheese cigars looks delicious.

    ReplyDelete
  7. what nice idea Alessandra Look delicious!!

    ReplyDelete
  8. Belli e facili....sempre nuove idee!!?...sei brava a fare due cose diverse con le mani!!! :-)

    ReplyDelete
  9. Franci e Vale, ho imparato a fare due cose diverse con le mani (e pure i piedi) quando ho avuto i bambini! :-)!!

    ReplyDelete
  10. Wonderful, Alessandra. I have made cheese cigars like this before, but I love all the variations you tried.

    Sue xo

    ReplyDelete
    Replies
    1. I guess that they would also make them in Greece Sue?

      Delete
  11. io faccio delle cose simili con la pasta sfoglia, arrotolo i sigari con ripieno di pomodoro e verdure o crema di basilico, una bontà,, li devo provare con la pasta fillo credo vengano una meraviglia :))

    ReplyDelete
  12. Se la trovi la pasta filo si presta ancor meglio e tutto viene più leggero e croccante :-).

    ReplyDelete
  13. that is a very easy snack, proof with your one handed makings!

    ReplyDelete
  14. Oooh they sound yummy -I especially love the pizza one

    ReplyDelete
  15. Hi - this is such a wonderful tutorial
    Thanks!

    ReplyDelete
  16. Con una mano sola e la pasta phillo avrei combinato un disastro! Che sfiziosissima e gustosa idea, queste te la rubo :D! Un bacione, buona settimana

    ReplyDelete
  17. I always love to eat the cheese items like cheese pizza and cheese sandwich. Good to hear about such great recipe of cheese cigars. Sounds really yummy.....

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.