Last night I went to the Monteith' Cheesefest with Sue, and we ate our way through an indecent amount of cheese! Wow!
It was nice to meet new cheese makers and to
catch up with the ones I knew: Massimiliano!!! Finally and Italian making mozzarella and scamorza in New Zealand! Still setting up,
but promising, and now every week-end at the La Cigale market in Auckland.
Lovely to meet Curd Nerd
And my first cheese teacher, Katherine!
Of course we had to say hallo to Jan and John, they love their goats, and we love their cheese!
Thank you to the lovely people of Monteith, we enjoyed having beer with cheese, and learn about matching (Usually for me is wine and cheese, but I love beer, and I really wanted to know more about beer and cheese pairing!). And you know what? You can match apple cider with feta: it works!
Photos by Alessandra Zecchini ©
ci starei come un topo nel formaggio.
ReplyDeleteche ne pensa massimiliano del latte neozelandese? me l'hai sempre descritto grasso e saporito.
vedi che belle varietà di formaggi? ora risolvi anche il problema mozzarella e sei a posto.
Massimiliano dice che ' meglio fare la mozzarella qui, il latte e' buono perche' le mucche sono meno stressate, e sono sempre fuori al pascolo. Questo e' un paese dove le mucche possono star fuori tutto il giorno anche d'inverno a mangiare l'erba... e mangiano ERBA!
ReplyDeleteWhat fun! I adore cheese..all types so I am sure I would love all of these.
ReplyDeleteHave a great day. oxxo
Cheese fest sounds delicious. I love taste test lot cheeses.
ReplyDeleteLots of lots of cheese! What is your favorite? hard to pick one? It would be hard for me not to drink wine if I were there!
ReplyDeleteI didn't really eat cheese as a kid (no dairy cos eczema) but I'm making up for it now - wish I could have come, this looks amazing.
ReplyDeleteIt was good Sasa, the cheese is really improving here.
ReplyDeleteSE il latte è così buono ele mucche vere mucche..vale proprio al pensa di mangiarlo sto formaggio!E che bella questa iniziativa!Divoro con gli ochhi ,)
ReplyDeleteChe mi divertimento non sai quanto mi sarebbe piaciuto essere li con voi. Sono certa che quel formaggio è davvero speciale. Ciao Daniela.
ReplyDeleteNon sono una grande estimatrici di formaggi ma queste immagini mi mettono di buon umore!!!Un baciotto tesoro!
ReplyDeleteProfumi di casa, eh? Che bello e che bei formaggi. Un abbraccio.
ReplyDeleteche meraviglia di formaggi Alessandra! Credo che le mucche lì siano molto felici....
ReplyDeletePiu' felici che in Europa!
ReplyDeleteWe were there too, we must have missed you!
ReplyDeletesi vede che le mucche dalle tue parti son felici perchè hai fotografato i volti di altrettante persone sorridenti e gioiose. E che mangiata di formaggi vi siete fatti! :-)
ReplyDeleteFRANCESCAV.com
That looks amazing! Were they all NZ cheeses? What was your favourite?
ReplyDelete