Pages

Sunday, March 3, 2013

Raita, or Tzatziki




Still in yogurt mood, and why not, it is hot and summery and I feel like eating refreshing food.
I love making this yogurt sauce, I call it raita when I serve it with Indian food, and tzatziki when I serve it with Greek-Turkish food. The only difference is that when I make tzatziki I like to add mint.

You just need some thick yogurt (otherwise strain it) salt to taste, finely chopped cucumber, and if you like, a few leaves of mint, broken with your fingers. So yummy on salad and hot or spicy food, and as a dip. 

Also I would like to take this chance to say that yesterday I went to a beautiful wedding, and I would like to wish our beautiful friends Sophie and Brendan a very happy life together. Congratulations!


Photos and Recipes by Alessandra Zecchini ©

13 comments:

  1. Tzatziki, fresco preludio all'estate.
    Auguri ai tuoi amici, la torta è molto carina.
    Buona Domenica, carissima, ovunque tu sia, vagabonda, nel senso di girellona, non di nulla facente. :)

    ReplyDelete
  2. :-) hehehe Dana, bisogna lavorare per poi poter gironzolare! Buona domenica anche a te, qui è quasi finita!

    ReplyDelete
  3. moltissime congratulazioni agli sposi, molto bella la location vista dalle immagini che hai postato.
    Non sapevo che il Tzatziki si chiamasse anche Raita, grazie si imparano sempre cose nuove (io lo adoro, mi piace moltissimo) ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Il matrimonio era in un vigneto ristorante, molto comodo, abbiamo mangiato li. Qui la maggior parte delle cerimonie sono in posti come questi, o nel giardino di casa, pochi matrimoni si fanno in chiesa, in comune nessuno per quanto ne sappia io. Chi ti sposa è un o una celebrante, non il sindaco o il prete, sono persone che lo fanno come lavoro part time, basta solo una licenza :-). E poi decidi tu cosa dire e quanto lungo farlo. Bello no?
      Ah, ed e' appena passata la legge per i matrimoni gay. Siamo avanti!
      Ci sono comunque un paio di tradizioni, tipo i discorsi ed il fatto che la moglie prende il nome del marito, che non mi vanno giù, quindi sono contenta di essermi sposata in Giappone ed aver evitato il tutto :-)

      Delete
    2. PS
      Raita e' la salsa indiana, ma praticamente è la stessa ricetta.

      Delete
  4. Your yogurt sauce sounds delicious! You asked about spam comments. They have been on the uptake for 6 weeks now. I've started delayed posting of comments so I can filter them out. I hope all is well. Have a great weekend. Blessings...Mary

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, same for me, what a bother these spammers! A part from that I am very well :-)

      Delete
  5. una delle salse più buone in assoluto !

    ReplyDelete
  6. ottima questa salsa, la adoro moltissimo!!!

    auguri agli sposi! ma che bella la torta nuziale, davvero molto raffinata!

    ReplyDelete
  7. There isn't nearly enough Tzatziki in my life. Must make some asap :)

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.