This year my main Xmas tree (I mean the big one, I have other trees too, like these ones here) is going to be all white. I have a few white decorations, mostly in cotton and felt, plus a few in ceramic, wood and glass. I also added ribbons and some white starfish, and the rest I decided to make. I started with some fondant decorations, and these are so easy that even children can do them. Just roll some fondant and cut it with cookie cutters. cut a little hole too. Let the fondant figurines dry for a couple of days and then hang with a ribbon or a string. I hope that you like this idea, and fondant is not expensive, from a pack you can get out tons of decorations!!! I am going to show you the whole tree once it is finished, for now this is just a little peep :-).
And because these decorations are sweet and even edible (I mean, I will not eat them, but technically you could, if you are into icing!), and because this is an original idea of mine (oh yes! at least, as far as I know... probably some Martha Stewart's elf have done them already) and because it is well suited for December....
I am entering this post in this month edition of Sweet New Zealand, the sweet blogging event for Kiwis, this month hosted by Lydia Bakes.
Photos and Recipes by Alessandra Zecchini ©
What a great idea! I'm guessing they won't fall off like gingerbread if you dry them well too?
ReplyDeleteI'll let you know in a few days :-)
DeleteTe la rubo per il prossimo anno, anche il mio albero è tutto verde e bianco! ;)
ReplyDeletefoto foto!!!
DeleteNice idea Alessandra, my tree is all white too and a few new decorations like these will be perfect.
ReplyDeleteIt really fill it up and smells of sugar! Try it Alli!
DeleteLovely!
ReplyDeleteChe meraviglia Ale mi hai dato un ottima idea per abbellire anche il mio albero, sono delizisi!!Baci,Imma
ReplyDeleteSono contenta, fammi sapere se li farai!
Deletemolto belli Ale!! Ecco un'altra attività che adoreranno i bambini!!
ReplyDeleteciao
Vero, anche se l'albero grande' è il mio, cioè ci 'gioca' la mamma e lo sanno! loro hanno il loro albero, posterò anche quello :-)
Deletesei in un momento d'ispirazione ^___^ brava!
ReplyDeleteSpero che non ti stuferai, sto postando tutto il mio Natale....
DeleteConfesso che non mi piace molto mangiare la pasta di zucchero, la trovo troppo stucchevole, preferisco un fiorellino piuttosto che 'copertura totale' delle torte come fanno qui. Ed invece per queste cose è perfetta, profuma di zucchero ma alla fine non la mangio, e magari mi durerà anche il prossimo anno??? Vi farò sapere!
ReplyDeleteSono incantevoli! Davvero meravigliosi!! E poi così.. candidi! A me vengono sempre sbruciacchiati uff!! Sei fantastica il tuo albero è bellissimo! :D
ReplyDeleteGuarda Eli che questa è solo la pasta di zucchero, impossibile che ti venga bruciacchiata :-)
DeleteStupendi i tuoi addobbi tutti bianchi e candidi...davvero molto raffinato l'insieme!
ReplyDeleteBuon week end cara!
In effetti ho sempre pensato alle decorazioni commestibili fatte di biscotti decorati...ma sono piu' belle queste...total white!brava!
ReplyDeleteSono anche più facili :-)
ReplyDeleteThat is a pretty idea for White Christmas decorations for tree! I totally love it. Thanks for sharing!
ReplyDelete