Bibimbap is a Koran dish based on rice, and possibly Korea's most famous 'comfort food'. Plain rice is topped with a variety of ingredients, then the diners add chili paste and mix it just before eating. There are many types of bibimbap, some quite complex, other just made with left-overs. This is a very simple one, made quickly after the boy came home for sailing, starving! I cooked some short grain rice, then added some spinach sautéed with sesame oil and a pinch of salt on the side. Topped with a fried egg and some nori seaweed (this nori has been cut to resemble cherry blossom). I usually add some grated cucumber but I didn't have any. To finish add chili paste or sauce to taste, mix and dig in! Quick, delicious and filling!
Photos and recipes by Alessandra Zecchini ©
ti avevo scritto una mail, l'hai ricevuta ?
ReplyDeleteVisto, solo che ho circa 800 mail nella inbox...
DeleteMa io voglio venire lààààààà ehehhehe :-)
ReplyDeleteSono sicura che ci arriverai!
DeleteCara Alessandra, da quanto tempo non passo da te! Sono imperdonabile, ma, credimi, spesso non passo neanche da me! ;)
ReplyDeleteSono stata attratta da quei fiorellini ed ero curiosa di scoprire il loro nome...poi ho letto che li hai ricavati dall'alga nori e sono ancora più incantata.
È bello sapere che finalmente è primavera dalle tue parti, quasi quasi inizio a meditare di trascorrere 6 mesi in Italia e 6 mesi lì da te!
Baci
E io medito la stessa cosa Loredana... ma fin che i ragazzi sono a scuola non si può... :-)
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