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Saturday, January 23, 2010

Almost self-sufficient zucchini antipasto






I have two zucchini plants, one yellow and one green. It is incredible how many flowers and zucchini two plants can provide, certainly more than enough for a family of 4! The green zucchini plant is huge and very prolific, the yellow one less so (don't know why...), but still, I get enough. In the garden I also have herbs and lemons, and a friends who grows garlic gave me some; for this dish I only had to buy salt and olive oil!




Zucchini Antipasto




Cut the zucchini in long strips and fry on both sides with extra virgin olive oil. Finely chop some Italian parsley, mint, and Genovese basil with two cloves of garlic and a generous pinch of salt.
Place this 'pesto' on the zucchini (keep a little aside for decoration) and add the juice from half a lemon. Stir and let the zucchini marinate for two hours. Arrange on a platter and add the remaining 'pesto'. Serve.


Photos by Alessandra Zecchini ©

I am entering this recipe in the Grow Your Own competition hosted by House of Annie. Do you Grow Your Own? Have you posted about it during the month of January? Read the complete rules on Andrea’s site. Then show off your post and submit it here:

http://www.emailmeform.com/fid.php?formid=532860



5 comments:

  1. ma la pianta magica non era quella di fagioli?
    buono così, è strano vedere l'estate quando fuori è tutto gelato

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  2. Lo stesso vale per me quando leggo i post sel vostro emisfero! :-)

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  3. mi vien voglia di iniziare a piantare qualcosa! Voglio provare le zucchine quest'anno, non un giardino, ma un balcone bello grande e i fiori di zucchina li adoro, ma chissa` perche` qui non e` facile trovarli neanche nelle farm!
    Peccato che sia ancora tutto bianco qui... dovro` aspettare
    Ilaria

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  4. Ciao!!
    Sono riuscita a leggere tutto il testo in inglese senza battere ciglio...e sono molto orgogliosa!!!

    La ricetta molto gustosa mi è piaciuta tantissimo e anche le zucchine gialle meno prolifiche danno un bel tocco di colore allo stuzzicante antipasto!!
    baci

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  5. E la zucchina gialla che bella è?Mamma mia, mi fai sempre sognare leggendoti!
    Bacione

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