Today is our anniversary. 20 years together. We were soooooo young, we both agreed that mango was the best fruit, and we also agreed about many other things.
Square mangos
850 ml canned mango pulp (from India)
250 ml water (from the sky)
2 tsp agar agar powder
Mix all the ingredients in a pot, bring to boil and simmer for 2 minutes.
Pour into a rectangular container and let it set (a couple of hours)
Cut into small cubes and decorate with small bamboo leaves.
On another note, if you get Alive magazine check out my article: three pages on the history of pasta and 2 recipes (plus a view of me in the kitchen :-)
Ciao
A.
Photos and Recipes by Alessandra Zecchini ©
Many many happy returns of the day dear- congrats to both you n your hubby!
ReplyDeleteSquare mangoes look great- perfectly done!
US Masala
Congratulations for your wedding anniversary. wishing many more great years together. That square mango looks awesome.
ReplyDeleteOmedetoooo! BTW. we also think mangos are the best and soon hitting 25 - is this the secret?
ReplyDeleteIntanto auguri per il tuo anniversario e poi complimenti per foto e preparazione, si rimane a bocca aperta, ciao.
ReplyDeleteora gli anniversari che vanno oltre la decina cominciano essere un avvenimento, quindi il tuo è da super festeggiare, ti auguro di continuare a farlo ^_____^
ReplyDeleteio ormai sono arrivata a 26...e alla mia metà gli spigoli glieli ho smussati quasi tutti ;-)) devo ancora lavorarci un pochetto ^_____^
mi porto un cubetto di mango al volo, ciauzzzzzzz
grazie!!! anzi.. thanks
ReplyDeleteJust to let you know, not the wedding anniversary, just when we got together... Wedding anniversary...was 17 years last October
ReplyDeletegiusto per precisare, non e' l'anniversario di matrimonio, ma di quando ci siamo messi assieme, di matrimonio abbiamo fatto 17 anni l'ottobre scorso.
Yes Bence, Mango must e the secret!
Auguri, che post delicato :-)
ReplyDeleteHappy anniversary dear Alessandra! Something to aspire to indeed ^_^
ReplyDeleteTantissimi auguri e tanta ammirazione Ale!Per la bella famiglia che avete costruito e la coppia affiata che siete!Vi auguro decenni di anniversari!Ora vado a sbirciare il magazine..PS:il mango è il mio frutto esotico preferito!
ReplyDeleteAle auguri di vero cuore! E' sempre bello condividere la gioia di due persone che si amano tanto! ^_^ Anche io adoro il mango e questi quadratini sono un'idea deliziosa per un finger-food! Complimenti per la pubblicazione! Un abbraccio!
ReplyDeleteChe bello, auguri. Splendidi colori e foto...sempre brava. Un abbraccio.
ReplyDeleteTanti auguri! Non ho mai provato l'Agar Agar, ma devo proprio farlo! Complimenti per la ricettina! :-D
ReplyDeleteWater from the sky? I love it! Haha! These have a super cool presentation!
ReplyDeleteauguri Ale!!!
ReplyDeletequesti cubetti di mango sono bellissimi.
bacioni
Auguri e congratulazioni!
ReplyDeleteI love these mangoes squares look amazing! we love mangoes too! gloria
ReplyDelete@Vic, yes we drink water from the sky in the rain forest :-)
ReplyDeleteNe da di soddisfazioni l'agar agar vero? L'ho utilizzato per la cheese cake e il risultato è stato ottimo... congratulazioni e buon anniversario da parte mia! Un abbraccio
ReplyDeleteMarifra, devo vederlo questo cheescake allora :-)
ReplyDeleteTi scrivo qui il link:
ReplyDeletehttp://mentaeliquirizia.blogspot.com/2010/05/strawberry-cheesecake.html
Un abbraccio
Grazie ;)
ReplyDeletetanti auguri alessandra!
ReplyDeletesintesi bellissima di una storia d'amore, mi piace molto
come peraltro i tuoi cubetti al mango...
Happy anniversary Alessandra and Peter! Great idea with the mangoes - they look so chic.
ReplyDeleteHappy Anniversary, Alessandra. I hope you had a wonderful celebration. Your square mangoes look delightful. Have a good day. Blessings...Mary
ReplyDeleteTantissimi auguri Ale, di vero cuore! I tuoi quadratini di mango sono deliziosi per un finger-food, bellissimi da presentare.
ReplyDeleteUn abbraccio e buon we
P.S. per inserire la scia di stelline colorate nel blog segui le indicazioni qui. Io ho usato il secondo metodo!
Ciao Alessandra, sono Manuela, piacere di conoscerti. E' un piacere per me essere guardata dall'altra parte del mondo!! Il tuo blog è bellissimo e da oggi anch'io sono tra i tuoi fans. A presto.
ReplyDeleteHappy Anniversary, Alessandra. 20 years, wow!! I sometimes wish we are that age somehow hehehe... I enjoyed your mango agar2 last time, so I know exactly how delicious these mango squares are!
ReplyDeleteCongratulations on 20 years together. A great achievement.
ReplyDeletehehehe Barbara, it wasn't that hard, actually, 20 years passed quickly! But we did many wonderful things together :-).
ReplyDeletecerte volte cose così semplici assumono una bellezza inarrivabile, come questi cubi di mango (ah dall'India, adoooro!) presentati con steli e foglie, veramente belli davvero. Auguri tanti, son belli questi festeggimenti.
ReplyDeleteCiao Alessandra, grazie di aver risposto al mio contest.
ReplyDeleteCerto che puoi partecipare anche in inglese, per me sarebbe solo un onore far "sbarcare" il mio contest in Nuova Zelanda!
Un bacione da Firenze
Claudia
Hi Alessandra, I received your comment on my blog the other day and then looked in my letterbox and Alive magazine was there waiting! Another Auckland food blog to follow. Hooray. A x
ReplyDeleteI love mangoes and I love jello, so this is a real perfect dessert for me :D). Looks gorgeous!
ReplyDeleteLove the mango squares and love the picture!
ReplyDeleteE congratulazioni per l'articolo!
Troppo carini ^_^
ReplyDelete@ Federica, grazie!
ReplyDeleteoh my my how pretty, love ur presentation :)
ReplyDeleteThese mango squares are picture-perfect, Alessandra. I could pop one into my mouth right now! And congratulations on your anniversary - it looks like you had a very special day.
ReplyDeletethese are so pretty and sound so tasty! beautiful! and congratulations on your anniversary!
ReplyDeleteThese are so much fun! I'm going to try them. Thanks!
ReplyDeleteThanks, i hope you will enjoy them!
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