Thursday, March 31, 2011

Square mangos








Today is our anniversary. 20 years together. We were soooooo young, we both agreed that mango was the best fruit, and we also agreed about many other things.


Square mangos

850 ml canned mango pulp (from India)
250 ml water (from the sky)
2 tsp agar agar powder

Mix all the ingredients in a pot, bring to boil and simmer for 2 minutes.
Pour into a rectangular container and let it set (a couple of hours)
Cut into small cubes and decorate with small bamboo leaves.



On another note, if you get Alive magazine check out my article: three pages on the history of pasta and 2 recipes (plus a view of me in the kitchen :-)






Ciao
A.

Photos and Recipes by Alessandra Zecchini ©


42 comments:

  1. Many many happy returns of the day dear- congrats to both you n your hubby!

    Square mangoes look great- perfectly done!

    US Masala

    ReplyDelete
  2. Congratulations for your wedding anniversary. wishing many more great years together. That square mango looks awesome.

    ReplyDelete
  3. Omedetoooo! BTW. we also think mangos are the best and soon hitting 25 - is this the secret?

    ReplyDelete
  4. Intanto auguri per il tuo anniversario e poi complimenti per foto e preparazione, si rimane a bocca aperta, ciao.

    ReplyDelete
  5. ora gli anniversari che vanno oltre la decina cominciano essere un avvenimento, quindi il tuo è da super festeggiare, ti auguro di continuare a farlo ^_____^
    io ormai sono arrivata a 26...e alla mia metà gli spigoli glieli ho smussati quasi tutti ;-)) devo ancora lavorarci un pochetto ^_____^
    mi porto un cubetto di mango al volo, ciauzzzzzzz

    ReplyDelete
  6. Just to let you know, not the wedding anniversary, just when we got together... Wedding anniversary...was 17 years last October

    giusto per precisare, non e' l'anniversario di matrimonio, ma di quando ci siamo messi assieme, di matrimonio abbiamo fatto 17 anni l'ottobre scorso.

    Yes Bence, Mango must e the secret!

    ReplyDelete
  7. Happy anniversary dear Alessandra! Something to aspire to indeed ^_^

    ReplyDelete
  8. Tantissimi auguri e tanta ammirazione Ale!Per la bella famiglia che avete costruito e la coppia affiata che siete!Vi auguro decenni di anniversari!Ora vado a sbirciare il magazine..PS:il mango è il mio frutto esotico preferito!

    ReplyDelete
  9. Ale auguri di vero cuore! E' sempre bello condividere la gioia di due persone che si amano tanto! ^_^ Anche io adoro il mango e questi quadratini sono un'idea deliziosa per un finger-food! Complimenti per la pubblicazione! Un abbraccio!

    ReplyDelete
  10. Che bello, auguri. Splendidi colori e foto...sempre brava. Un abbraccio.

    ReplyDelete
  11. Tanti auguri! Non ho mai provato l'Agar Agar, ma devo proprio farlo! Complimenti per la ricettina! :-D

    ReplyDelete
  12. Water from the sky? I love it! Haha! These have a super cool presentation!

    ReplyDelete
  13. auguri Ale!!!
    questi cubetti di mango sono bellissimi.
    bacioni

    ReplyDelete
  14. I love these mangoes squares look amazing! we love mangoes too! gloria

    ReplyDelete
  15. @Vic, yes we drink water from the sky in the rain forest :-)

    ReplyDelete
  16. Ne da di soddisfazioni l'agar agar vero? L'ho utilizzato per la cheese cake e il risultato è stato ottimo... congratulazioni e buon anniversario da parte mia! Un abbraccio

    ReplyDelete
  17. Marifra, devo vederlo questo cheescake allora :-)

    ReplyDelete
  18. Ti scrivo qui il link:
    http://mentaeliquirizia.blogspot.com/2010/05/strawberry-cheesecake.html

    Un abbraccio

    ReplyDelete
  19. tanti auguri alessandra!
    sintesi bellissima di una storia d'amore, mi piace molto

    come peraltro i tuoi cubetti al mango...

    ReplyDelete
  20. Happy anniversary Alessandra and Peter! Great idea with the mangoes - they look so chic.

    ReplyDelete
  21. Happy Anniversary, Alessandra. I hope you had a wonderful celebration. Your square mangoes look delightful. Have a good day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  22. Tantissimi auguri Ale, di vero cuore! I tuoi quadratini di mango sono deliziosi per un finger-food, bellissimi da presentare.
    Un abbraccio e buon we

    P.S. per inserire la scia di stelline colorate nel blog segui le indicazioni qui. Io ho usato il secondo metodo!

    ReplyDelete
  23. Ciao Alessandra, sono Manuela, piacere di conoscerti. E' un piacere per me essere guardata dall'altra parte del mondo!! Il tuo blog è bellissimo e da oggi anch'io sono tra i tuoi fans. A presto.

    ReplyDelete
  24. Happy Anniversary, Alessandra. 20 years, wow!! I sometimes wish we are that age somehow hehehe... I enjoyed your mango agar2 last time, so I know exactly how delicious these mango squares are!

    ReplyDelete
  25. Congratulations on 20 years together. A great achievement.

    ReplyDelete
  26. hehehe Barbara, it wasn't that hard, actually, 20 years passed quickly! But we did many wonderful things together :-).

    ReplyDelete
  27. certe volte cose così semplici assumono una bellezza inarrivabile, come questi cubi di mango (ah dall'India, adoooro!) presentati con steli e foglie, veramente belli davvero. Auguri tanti, son belli questi festeggimenti.

    ReplyDelete
  28. Ciao Alessandra, grazie di aver risposto al mio contest.
    Certo che puoi partecipare anche in inglese, per me sarebbe solo un onore far "sbarcare" il mio contest in Nuova Zelanda!
    Un bacione da Firenze
    Claudia

    ReplyDelete
  29. Hi Alessandra, I received your comment on my blog the other day and then looked in my letterbox and Alive magazine was there waiting! Another Auckland food blog to follow. Hooray. A x

    ReplyDelete
  30. I love mangoes and I love jello, so this is a real perfect dessert for me :D). Looks gorgeous!

    ReplyDelete
  31. Love the mango squares and love the picture!
    E congratulazioni per l'articolo!

    ReplyDelete
  32. oh my my how pretty, love ur presentation :)

    ReplyDelete
  33. These mango squares are picture-perfect, Alessandra. I could pop one into my mouth right now! And congratulations on your anniversary - it looks like you had a very special day.

    ReplyDelete
  34. these are so pretty and sound so tasty! beautiful! and congratulations on your anniversary!

    ReplyDelete
  35. These are so much fun! I'm going to try them. Thanks!

    ReplyDelete
  36. Thanks, i hope you will enjoy them!

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails