The last of my summer veggies, I still have a (very) few beans, broccolini and herbs left, but I pulled up the tomato plants and made space for leeks, carrots, fennels and more brassica (including bok choi). I wanted to plant red beets, but the potatoes are taking up too much space at present, and the rhubarb has squashed the celery. Yet, the more I think about it, the more I strive to put colourful veggies in the garden, I am truly addicted to colour, I didn't have much luck with the capsicums, and the eggplant (in a large pot) is fruiting now! Too late in the season really, I am not sure that I will be able to get a decent crop from it (in fact presently I can only see a lonely eggplant there!). I am already missing the summer colours!
It seems that most of my dishes are 'bright', do you also like colourful food?
These cute little capsicums came from the shop, red orange and yellow I just could not resist them!
Antipasto of mini capsicums stuffed with feta cream
Cut the top off from the capsicums, remove the seeds, and then chop the capsicum flesh still attached to the stalks (it will be very little, but worth keeping). Wash well and then place everything (capsicum shells and pieces) in a pot of boiling water, with a pinch of salt. Simmer for 10 minutes. Drain and keep the water aside.
Mash a little feta cheese, thinning it down with some of the capsicum cooking water. Add some finely chopped parsley and the small capsicum pieces. Use this feta cream to fill the capsicum shells.
Serve cold as an antipasto, also suitable as finger food for a party.
A final note on colour: I try to make colourful lunch boxes for the kids too: this one had green and yellow kiwi, blueberries, mango pudding and... a hummus sandwich made with brown bread, not so colourful by itself, so I wrapped it with colourful paper :-)
Photos and Recipes by Alessandra Zecchini ©
Bellissimi i colori delle foto in questo post, oltremodo delizioso il ripieno dei peperoni, anche a me piace preparare pietanze colorate...buona giornata, ciao.
ReplyDeleteCiao Ale ! La voglio anche io una lunch box così ....
ReplyDeleteAmo tutte le verdure ma ciò che mi fa amare particolarmente quelle estive è la varietà di colori. Anche l'occhio vuole la sua parte e un piatto bello colorato mette subito di buon umore. Amo i peperoni e ho un debole per la feta, meglio di così ^__^ Un bacio, buona giornata
ReplyDeleteche belli i colori qi queste verdure...ma fanno parte del tuo orto personale? spero di sì perché sono molto belle, i peperoncini, quelli gialli li trovo anche io ma pizzicano...ciao carissima
ReplyDeleteinteressante il ripieno con la feta (ho imparato ad usare il traduttore)
ReplyDeleteTi capisco perfettamente! anch'io trovo che il colore in cucina sia qualcosa di meraviglioso!!!
ReplyDelete... i peperoncini alla feta poi...'na bomba!
mangiare colorato fa bene anche all'umore, o almeno così capita a me ^____^ il tuo orto ti da soddisfazioni, ti comunico che ho appena raccolto il mio rabarbaro....che però è nato rosso e cresciuto verde...forse voleva mimetizzarsi per non essere raccolto ;-)) ciauzzzzzzz
ReplyDeleteIo penso si mangi anche con gli occhi e, se hai davanti pietanze belle, oltre che buone, il gusto è doppio!Davvero belli i frutti del tuo orto e, nondimeno le tue trasformazioni!
ReplyDeleteTi abbraccio!
Ma che colori stupendiii!! Queste verdure si mangiano con gli occhi!! Bravissima!!
ReplyDeleteWhat a natural bounty you got. looks awesome colors,
ReplyDeleteyou eat with your eyes first, so color is best!
ReplyDelete@ Tamtam: brava! Traduci!!!! ;-)
ReplyDeleteE' proprio vero che anche l'occhio vuole la sua parte, eh? Un abbraccio. Mi fa piacerissimo che, ogni tanto, riesci a passare anche da me!
ReplyDeleteMy food tends to not be as colorful...I like pale or dark colors as opposed to bright.
ReplyDeleteStill, your peppers sound delicious.
Indie.Tea, I am curious now! I'll come to have a look :)
ReplyDeleteMeravigliosi, Ale. Penso che avere un orto proprio sia un grande privilegio. Ci vuole tempo e costanza e tu sei proprio brava. Tanti baci!
ReplyDeleteThe photos and the dishes look so beautiful. I bet they tasted awesome too. I have never heard of Yellow Kiwi fruit, but now I know!
ReplyDeletePeace :)
I love colours in food too, especially capsicum and peppers. Your harvest is great, especially the broccoli and your tomatoes!
ReplyDeleteOh yummmmm...yes give me colour my friend. Your first image is stunning. xoxoxo hugs for a great weekend.
ReplyDeletewhat beautiful colors they are! Bright colors always make the table fun!
ReplyDeletecolori meravigliosi e ricetta golosa.....fra un po' i colori arriveranno anche da noi... un bacione
ReplyDeleteI want that lunchbox too!!!
ReplyDeleteIs that Smiggle?
Ah Jo, of course it is Smiggle! Do you mean that you want the 'lunchbox' or the content? :-)
ReplyDelete