This salad is really simple: I just chopped half red onion and marinated it for 30 minutes in white balsamic condiment of Modena (FYI, white balsamic vinegar of Modena doesn't exist, it can only be called 'condiment') and then I added one can of Italian butter beans and one can of Italian chickpeas (obviously drained and rinsed...), salt, extra virgin olive oil, and flowers from my garden: chive flowers, borage flowers and calendula petals. Easy but yummy!
On Tuesday I spent a morning with a few ladies from the Slow Food Waitakere convivium making sugar roses. There is something magic about a group of girls in the kitchen chatting and drinking cups of teas... you get lots done, for me it is one of the best way of cooking or preparing things that usually take ages or are very fiddly: together it is fun and not as tiring! Do you like cooking with friends?
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In realtà non ho mai cucinato con delle amiche a casa, ma solo ai corsi...comunque si, è divertente...ma quei fiorellini di borragine???
ReplyDeleteBellissini sui legumi!
ciao loredana
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ReplyDeleteCiao Loredana, si' sono fiori di borragine :-). Piu' che cucinare questo era fare fiori di zucchero, un po' come quando si fanno i tortellini o cose del genere... una cosa manuale che richiede tempo insomma, e si puo' fare insieme senza sgomitarsi, e chiacchierando.
ReplyDeleteSend flower, sorry I removed your comment, I don't usually remove comments but this had nothing to do with the post above. Maybe try a blog where they talk about where to buy and send flowers?? :-)
I love cooking, eating and chatting in the kitchen. But alas, I'm the only foodie amongst my girlfriends (crazy huh?!). They think I'm a bit odd (well, more than a bit) with the amount of time I dedicate to anything food-related. Wish I lived near you!! :-))
ReplyDeleteWell Sugar, next time you come to Auckland we organize something like this for food bloggers :-).
ReplyDeleteChe bello cucinare in compagnia, pagherei epr una mattinata come questa!
ReplyDeleteBaciiii
Ciao Alessandra, ho sperimentato proprio qualche mese fa una seduta di cucina casalinga con due mie amiche americane ed ho fatto anche un post in proposito. E' una sensazione fantastica, si ride, si spettegola, si mangia in allegria. Vorrei farlo spesso. La prossima, molto presto, sarà una seduta di tortellini in previsione del Natale. Ti abbraccio.
ReplyDeletePS Scarico spesso quando lo trovo, la rivista DISH che mi piace un sacco ed ho visto che tu lavori spesso per loro. E' una rivista veramente bellissima (in questo numero c'è anche il tuo libro...complimentoni!).
Che bella insalata!Bravissima,carina!
ReplyDeleteVuoi dirmi che la longa manus è arrivata ai nostri blog? Che bella la tua riunione, mi sarebbe piaciuto esserci! Baci a presto
ReplyDeleteI hardly ever get the opportunity to cook with friends ... but on the rare occasion when I've been part of a group effort it's been a wonderful feeling. You just gave me an idea. Maybe a local cooking bee group that could fit in around the local vege swap would be a nice thing to have!
ReplyDelete@ Saretta c'e' chi paga ma per Slow Food faccio gratis :-)
ReplyDelete@ Patty, davvero? Si' e' una bella rivista :-)
@ Arbanella, chissa'???
@ Johanna, yes, it would flow very organically :-)
This looks simple yet delicious, Alessandra! I wish I could find those beans over here!
ReplyDeletesai cosa c'è di magico....è il cerchio del femminile!!! un abbraccio
ReplyDeletemi piace molto cucinare con gli amici, mi spiace solo di poterlo fare di rado, che bello trovarsi insieme e divertirsi a cucinare. La tua insalata è molto spesso il nostro piatto della sera, non ho i fiori freschi ma per il resto è buonissima! baci
ReplyDelete@ Cooking Gallery, I am sure that in Germany you can find these beans, there are so many Italian products there!
ReplyDelete@ Lo, proprio vero, e sto pure leggendo un romanzo-triller femminista in questi giorni!
@ Ely, pensa che io invece la sera faccio molta fatica a digerire la cipolla, con il risultato di sogni stranissimi!!! O insonnia!!!
E allora devo mangiarlo per pranzo, e come ti puoi immaginare qui e' il contrario dell'Italia: il pranzo e' cosa piccola, e la cena il pasto principale.
I like the addition of fresh flowers in the salad. The dish is not only tasty but pleasing to the eyes too ;)
ReplyDeletethis looks wonderful lovely food
ReplyDelete@ Vanille, thank you, yes I love flowers, especially the blue ones, as not much food is blue :-)
ReplyDeleteI wish I had been there too, my kind of morning creating and having fun with the girls
ReplyDeleteAlli, we can organize a bloggers morning like this at my place one (weekend) morning :-). Easy! But it won't be until I am back in February.
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ReplyDeletemichael kors uk
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