The fields of Oratia are once again full with onion weed. Yes it is a weed, but it is edible and tastes very nice too. In fact when I discovered that I could eat it I stopped planting spring onions in the veggie garden, and started foraging instead. The weed has pretty white flowers and a strong spring onion smell. You can eat the flowers, the leaves, the stems, the bulbs... basically everything except the dirt!
And now for more book reviews: here there is a lovely one by Emma McCleary from The Booksellers New Zealand Blog, and you can win a book on their FB page (you got until Wed.)
Another article was in the Aucklander, you can read it here, and Kazuyo wrote about the book launch in her blog (sorry, this is in Japanese). And on a completely different subject, if you are in Auckland and interested in Vegan chocolate cakes, check out this Slow Food Waitakere class!
Ciao
Alessandra
Photos and Recipes by Alessandra Zecchini ©
27JK8NA8K698
Well, I never knew it was edible! I've had NO LUCK with growing spring onions anyway - but luckily onion weed is EVERYWHERE downunder in OZ! So looking forward to a free, fab, fun frolic to pick some!!!
ReplyDeletesì io la conosco e la mangio, adoro tutte queste erbe che crescono nei prati....ma non ho capito, da te è già primavera o la pianta la chiamate primavera? è cipolloto selvatico, tu sentissi il sapore dei porri selvatici, quelli sì che fanno impazzire.....;)..un caro saluto
ReplyDelete...una meraviglia di ricetta e di fotografia!!
ReplyDeleteciao loredana
Tam, qui e' primavera... anche se accidenti piove in continuazione sti giorni! La pianta si chiama onion weed ma in Italia io non l'avevo mai vista.
ReplyDeleteche fortunaaaa...da noi comincia l'autunnooo...oggi poi diluviaaaaa.....auguri anche al tuo bimbo
ReplyDeleteI'll stop spraying it and start chewing it...that'll control it.
ReplyDeleteAwesome! I've often wondered if they are edible. I've been keen to try cooking with Onion scapes one day too. I think they would taste pretty much the same. Good work on all the amazing book reviews so far!
ReplyDeleteWish we had onion weed here!! Diane
ReplyDeleteche perfezione! complimenti, fa venire davvero l'acquolina in bocca! bacioni :)
ReplyDeleteil fiore mi ricorda un po' l'aglio orsino, il suo sapore però è di cipolla, quindi è un'altra cosa, ma sempre di soddisfazione se trovata nel proprio orticello........se penso che tu vai verso la primavera e io verso le giornate corte mi deprimo......quanto vorrei svernare come le rondini.......ciauzzzzz
ReplyDeleteYum - what a delicious post for both taste buds and eyes! Your blog is beautiful to the senses! I'm now following and will be back for future recipes.
ReplyDeletehttp://www.mariscamera.blogspot.com/
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Spring!??!?! Haha! We are just rolling into autumn! :)
ReplyDeleteok ok i cipollotti in effetti non sono la cosa migliore per un incontro a due.......ma cotti sono dolcissimi e la tua ricetta poi è un amore!
ReplyDeletemi accodo a Tamtam per i porri selvatici ^^
Bibi
che bello la primavera!!! è la mia stagione preferita!
ReplyDeletebellissime le foto e appetitoso il piatto!!baci
@ Jim, well said! Better and more eco to eat than to spray!
ReplyDelete@ Diane, I never seen these in Italy either.
@ Astro, vorrei proprio vedere l'aglio orsino e paragonare, ma forse l'odore e' un misto fra cipolla e aglio...
@ B, hanno un sapore meno forte dei cipollotti pero', che non rimane a lungo, penso che vadano bene anche per le cene a due :-).
@ Mary, welcome, I'll come to visit you soon :-)
Alessandra, very nice photographs and I loved this preparation. The book reviews are very helpful for foodies like me!!
ReplyDeleteBuongiorno Alessandra!
ReplyDeleteChe dire di questa preparazione; accostamenti tra loro di ingredienti fantastici, questa è arte!
Complimenti.
Antonella.
I didn't realise that this was a weed-it looks like little spring onions! :)
ReplyDeleteThis is so cool! The flowers look so pretty too. Thanks for the heads up!
ReplyDeletei never knew you could eat that!
ReplyDeletecongrats on the book too, sorry life has been so full for me lately i haven't had a chance to look.....
This plate look delicious Im hungry Alessandra! I love the pixtures! gloria
ReplyDeleteno no .....l'aglio orsino sa proprio di aglio....^ __ ^
ReplyDeletesarò anche ripetitiva, ma le tue foto sono sempre così invitanti che a volte mi perdo e leggo dopo aver commentato...sarò un pò strana eh???
ReplyDeleteCiao carissima, bellissima questa salsa per la pasta!! Neanch'io le ho viste mai qui....oddio, forse i fiori si, ma non pensavo che ci fosse anche un cipollotto così interessante! Leggere i tuoi post dall'altra parte del mondo fa sembrare le distanza davvero piccoline, così sembra impossibile che le stagioni siano l'inverso di qui!! ciaoooooo
ReplyDeletequesti "cosi" farebbero la felicità della mia eterea bambina, grande amante di cipolle e simili, anche crude ;-)
ReplyDeletecontenta per tutto il successo che sta avendo il vostro libro, ve lo meritate!
This pasta dish looks yummy, Alessandra. What a gorgeous green color - a lily pesto!
ReplyDelete@ Lorraine, it looks like spring onion except for the flower.
ReplyDelete@ Zo, do you have it in Chch?
@ Muppy, there you go, now you can eat it :-).
@ Astro, sono curiosissima di provare l'aglio orsino!!!
@lle signore italiane, grazie siete troppo care e preziose tutte :-).
@ Barbara, I like the name lily pesto, the flower looks like a little like a lily of the valley :-).
Adoro cipolle, cipolline, cipollotti ed erbe cipolline! Ergo, adoro la tua ricetta! La fotografia rende proprio l'idea della cremina e il colore è proprio invitante. Da provare.
ReplyDeleteWow, I'm amazed - I had no idea you could eat this. Your sauce looks and sounds beautiful.
ReplyDeletexo
Also wonderful in a good farinata...
ReplyDeleteI am late to the party - but a gorgeous post, and congratulations on your reviews ... This week is the week I buy a copy!! xxx
ReplyDeleteLet me know if you like it Johanna :-)
ReplyDeleteI read you blog this is awesome post, really appreciate for this great post thanks for this information.
ReplyDeleteAstrologers in New Zealand | Indian Astrologer in Auckland