Thursday, August 23, 2012

Japanese Vegan dinner, starter: avocado sashimi








To all of you waiting for the recipes of the Japanese Vegan and gluten free dinner... well, this is the starter (and the easiest!). Raw food is better as a starter, apparently it gets the digestion going! 


For each person you will need:

Half avocado, not mushy
Lemon juice
A little wasabi paste
Japanese pickled ginger
Soy or Tamari sauce


Slice the half avocado like in the picture, not to thin and not to thick (diners need to be able to pick up the slices with chopsticks) then spray with lemon juice. Serve with wasabi, pickled ginger and soy or tamari sauce on the side.   




 Photos and Recipes by Alessandra Zecchini ©

19 comments:

  1. Ciao cara!
    Che bella la tua presentazione, hai una delicatezza d'una raffinatezza innata nella cucina e nel servizio che non ha eguali in nessun altro blog...mi scuso con le altre ma tu sei sempre il top!

    Baci a te e alla tua dolce signorina!

    Ps. Qui come saprai siamo nella morsa di un caldo inusuale...non ne posso piu!

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    1. Geeee Artù, mi metti in imbarazzo!! :-) grazie per i complimenti, sempre generosissimi. Spero che il caldo venga un po' qui e vi lasci dormire!

      Ciao

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  2. Che delicatezza Ale, quel'avocado mi fa una gola!!!

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  3. non sai quanto può essere perfetto per noi in Italia...fa caldissimo e un piatto così fa bene :)

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    1. Si perfetto, non si cucina ed è molto nutriente! Mi piace accostare salsa di soya e limone, con l'avocado poi sono troppo buoni!

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  4. Great idea and great photos! Sooo elegant and japanese...

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  5. This really is a feast for the eyes. I can't wait to see what else you have in store for us. Have a wonderful day. Blessings...Mary

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    1. A bit late posting everything, just returned from the New Zealand Food Bloggers Conference (Super, btw) and so much to do and post!!

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  6. Ultimamente lo adopero molto, lo trovo così versatile l'avocado, ho anche lo zenzero sotto aceto, non mi resta che provare. Ciao.

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  7. anche a me l'avocado piace, l'ho messo anche nella pasta!! Un abbraccio SILVIA

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  8. this is simple, elegant and delicious - lovely!
    Mary x

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  9. Thanks for dropping by at my space. Will be back here to browse at leisure.

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  10. Loving the idea! Great presentation!

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  11. Oh beautiful Alessandra!!! Avocado and soy sauce goes really well. I love maguro + avocado donburi, although it's not vegan. Such a beautiful presentation!

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