... and I need to make the most of it. Last tomatoes, last yellow Venetian runner beans, last chives (believe it or not this morning I had a look and the remaining had been eaten by bugs!), there are a few carrots left, but most are a bit woody now and I may keep them for the horses. Fortunately there is still some cavolo nero and some rainbow chard, but not that much. Anyway, I need to make space for the winter veggies now, and even small quantities of vegetables can go a long way in a soup. The other ingredients? Water from the sky and some rock salt. And at the end maybe a drizzle of olive oil :-).
Last of the roses too, not enough to make anything edible, but so pretty to look at! And how are your gardens going? I guess that many of my readers will be getting into Spring now, but if you are in the Southern Hemisphere like me, please let me know what you are planting right now :-).
Photos and Recipes by Alessandra Zecchini ©
E' vero che ci stiamo scambiando le stagioni!Che meraviglia di colori Ale, qui sta esplodendo tutto pian piano: )Baci
ReplyDeleteun'esplosione di colori :)
ReplyDeletewhat nice colours dear, well Im in the south hemisphere, I plant mint, hope plant ciboulette, and Im still so busy with quinces, the tree is full but is not easy make the jam or others I want to know waht you plant in this time Alessandra, I still have green apples too:)
ReplyDeleteI think that I will plant some broccoli first, and some other brassica... no mint! It is growing everywhere, need to pull it out :-). I am making quince jelly too!
ReplyDeletethanks broccoli is nice, mint is curious when I arrive to live here I had a lot but not with the weather changes I had problems so I have in a pot and in the yard too:) I have to make my quince jam!
DeleteMa che meraviglia di colori! Hai fatto delle foto splendide, il tuo giardino me lo immagino come un piccolo paradiso terrestre, e posso dire anche un'altra cosa? Mi sembra che in Nuova Zelanda non ci siano erbacce infestanti nell'orto/giardino.
ReplyDeleteE se ci sono sono splendide anche le infestanti...magari qui le coltiviamo in vaso come piante esotiche...sono sciroccata ....Lo So! Un bacio
Se tu sapessi!!! Ci sono erbacce a iosa, ma è vero sembrano belle anche quelle, anzi, alcune sono piante che noi magari cerchiamo di crescere in Italia in vasi e con tante cure, e qui le dobbiamo strappare in modo aggressivo perché strangolano le foreste vergini, insomma, passo molto tempo a togliere erbacce e piante nocive e parassite ed infatti il mio giardinaggio e' più uno 'sradicare' e tagliare che un piantare :-).
DeleteAlessandra, scusami se ti scrivo qui, ma la tua mail mi dà un errore.
ReplyDeleteIl rigatino è un formagio semistagionato , gli ingredienti sono quelli che vedi nelle foto, quindi solo uova e diversi tipi di formaggio.
E' una riceatt tradizionale, ma facilmente modificabile utilizzando altri tipi di formaggi.
Scusami ancora per aver utilizzato questo spazio.
A presto loredana
Ha fatto benissimo a scrivere qui, poi magari ti mando il mio email :-).
DeleteE ho appena messo la tua ricetta qui http://dantealighieriauckland.blogspot.co.nz/2012/03/easter-recipe-from-molise-casciatelli.html!
DeleteChe bellezza di colori ^_^
ReplyDeleteQui la primavera ci fa entrare pian piano nelle giornate soleggiate e colorate ... che bellezza!
I'm no gardener, but this is the time when I sow broad beans. In the garden tomatoes & cucumber are still going strong and the herbs have been abundant this year. Asked my neighbour to be sure and eat it all up while I'm away.
ReplyDeleteRobyn, Waiheke Is.
belle foto Alessandra !
ReplyDeleteThe colors in your bowl are stunning and I'll wager they'll make a grand soup. Have a lovely day. Blessings...Mary
ReplyDeleteÈ vero, qui noi siamo appena entrati nella primavera colorata e fiorita, e tu sei ai nostri antipodi, questa cosa mi fa divertire un sacco, ogni volta che passo da te è come fare il giro del mondo!
ReplyDeletei tuoi colori ti lasciano e fanno il giro per tornare da noi...uno scambio lento e bello....un abbraccio
ReplyDeleteBeautiful colors! Thanks for visiting my blog. I'm following you too now :) Have a great week!
ReplyDeleteBeautiful pics Alessandra :) I love the simplicity of soup, those veg just look incredible.
ReplyDeleteI have just dragged out my bedraggled flowers from the kitchen garden and it looks bare with so little colour. I love these photographs and gave me an instant reminder of what will come back next year!
ReplyDelete