Potatoes and Cape gooseberries |
The veggie garden is full of small potatoes, I picked a few, some really tiny, but I didn't want to leave them there, and the kids love them. I washed them and boil them, in three batches, from the largest to the tiniest.
After boiling them, the larger (but still new potato size) were then sautéed together with small steamed carrots and green beans in olive oil, garlic, smoked paprika, cumin seeds, chili flakes, coriander seeds, and salt. A very satisfying combo!
The smaller potatoes were sautéed with garlic, olive oil, rosemary, sage and salt. A real luxury to eat such small potatoes, but I need to make more space in the garden, and there are plenty more to dig up!
Any suggestions for more tiny potato recipes?
Lastly, a little note to my WordPress blogger friends: I am not able to post comments to your posts anymore! What's going on? I managed to do it in the end by signing with my Twitter account, but this is so strange... it almost seems like there is a war between Blogger and WordPress! Let me know if you have had a similar experience, and how I can comment using my name (and possibly my link), if know it. Cheers! :-)
Photos and Recipes by Alessandra Zecchini ©
quante belle verdurine e combo gustose! è divertente vedere come tu stia pensando alla raccolta degli ortaggi mentre io alla semina ^.^ l'orto è una cosa che dà troppa soddisfazione e mette gioia!
ReplyDeletesi si anch'io ho avuto problemi a postare commenti su blog di wordpress, l'unico modo in cui sono riuscita a farlo è aprire un account wordpress...
ReplyDeleteper il resto, che belli questi piatti così primaverili di verdure e verdurine, colori splendidi!
Acc... ho un account wordpress, ma manco mi ricordo la password! Mai usato!
Deleteun giardino sempre generoso il tuo ^___^ le piccole patate le potresti far saltare in padella, dopo averle semicotte al vapore per qualche minuto, con un insieme di olive nere e pomodorini, una bella spolverata di rosmarino e basilico tritati finemente all'ultima spadellata e via, ciauzzzzzzzzz
ReplyDeletepomodorini e olive nere? benissimo, e poi ho tante erbe in giardino, ma rosmarino e basilico insieme??? Davvero???
Deletema sì buttati......ma puoi anche scegliere origano o maggiorana e uno spicchietto d'aglio sempre tritati finissimi.......spazio alla fantasia che ti suggerisce il tuo rigoglioso orto, buon Week end!!^___^
DeleteAnche io con word press ogni tanto ho problemi, addirittura dal tablet non riesco nemmeno la lasciare i commenti....
ReplyDeleteBuon week end tesoro!
le piccole patate arrostite come fai tu mi sembrano eccezionali, al massimo puoi fare al vapore e condite in insalata con una salsa, oppure saltate nel wok con udon e altre verdure a listellini.
ReplyDeleteper wordpress hai ragione, se provieni da blogger non puoi commentare perchè segnala un errore, a meno che non commenti con un QUALSIASI altro account(facebook, twitter, ecc., basta che NON SIA blogger), io sono iscritta anche a wordpress per cui mi loggo e commento così, ma è decisamente una scocciatura...
le piccole patate arrostite come fai tu mi sembrano eccezionali, al massimo puoi fare al vapore e condite in insalata con una salsa, oppure saltate nel wok con udon e altre verdure a listellini.
ReplyDeleteper wordpress hai ragione, se provieni da blogger non puoi commentare perchè segnala un errore, a meno che non commenti con un QUALSIASI altro account(facebook, twitter, ecc., basta che NON SIA blogger), io sono iscritta anche a wordpress per cui mi loggo e commento così, ma è decisamente una scocciatura...
Peccato perche' prima potevo commentare solo dando il mio nome, email e sito, ed una volta commentato in un blog i miei dati venivano su automaticamente. Per ora uso il Twitter account, tanto non e' che usi Twitter molto, quindi almeno che mi serva a qualcosa :-)!
DeleteWhat a great post! I really enjoyed reading this. Thank you for sharing this valuable information with us. I have bookmarked this site and will be sure to check for updates. Keep up the good work!
ReplyDeleteI have only just started planting our potatoes, while we are heading into spring you must be on your way to Autumn. Take care Diane
ReplyDeleteYes, it sounds strange!
DeleteI love your idea for cooking and serving small potatoes of various size. Google no longer supports Friends Connect for non-blogger items. Could that be part of the problem? Have a great weekend. Blessings...Mary
ReplyDeleteReally, I didn't know that Mary! Have a good weekend too!
DeleteYour potatoes seem amazing!Buon w/e,carina!
ReplyDeleteI hope my comment will work alright, wanted to thank you for yours! You have to be so proud of those potatoes! They look amazing, my grandma use to have a huge garden and she grew them as well. For now I have my mini-herb garden on my window and I know that's hard work, can't imagine growing your own veggies, but its definitely on my to-do list. Wishing you all the best and stay in touch! Love!
ReplyDeleteI wonder what is with those comments? I got yours ok tonight and I'm on wordpress. Let's hope it was a temporary glitch! :)
ReplyDeletee' uno strano periodo sia per blogger che per Wordpress, spariscono i contatti e i commenti sono quasi impossibili, conviene aspettare che si calmino le acque e nel frattempo ammirare foto e ricette...in silenzio, un abbraccio
ReplyDeleteè una vera delizia! complimenti, un bacio :)
ReplyDeleteC'è un premio da me per te, se lo vuoi ...ma anche no ;)
ReplyDeleteYou are so lucky to get those delicious baby potatoes! They somehow don't exist here :((
ReplyDeleteIt has been the same for me but the other way round, I can only comment on blogspot now signed as anonymous, very annoying. Alli@peasepudding
ReplyDeleteYum, that looks beautiful and I am sure it tasted great too - I don't think i have ever seen such baby potatoes too.
ReplyDeleteAlso sorry Alessandra but I have decided to conclude my blog for now so I will not be able to host Sweet NZ in May now. I look forward to keeping in touch with NZ food bloggers though and checking in on all the delicious sweet goodies everyone makes!
Adorable potatoes......nothing quite like potatoes freshly dug out of the garden.
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