With one hand only because with the other I was taking pictures :-)!!!.
Cheese cigars are rolls of filo pastry filled with cheese and then fried or baked (I bake them). I just put all my filo pastry sheets on a tray and fold them one by one until I used them all up. Proceed like for a spring roll, rolling the cheese stick up a few times (picture 2 and 3), and then folding in the sides in (picture 4) before continuing to roll. This way you will seal the cheese in. You can repeat it with a second sheet of pastry if you think that the cheese will melt out into the tray (or if you like to have more pastry!).
Once more: this time I put a bit of chopped parsley with the cheese so that it is easier to see. In pictures 5 and 6 you can see how the sides are rolled in.
Last time now, pizza cigars, I put a strip of tomato paste, then cheese, then oregano, roll, fold the sides in, and roll again until the end. Brush with water and bake at 180 C° until golden in colour.
Photos and Recipes by Alessandra Zecchini ©
Gustosiiii!
ReplyDeletewowwwww che bella idea!!!! Copio subito e ti aspettiamo sul nostro blog!
ReplyDeleteIo questa pasta non riesco a trovarla
ReplyDeleteMa lo sai che sono un tipico antipasto arabo???
ReplyDeleteOvviamente si usa un differente tipo di formaggio. Mi hai ricordato che non li faccio mai...
Me lo immaginavo, la prima volta li ho mangiati in Turchia, il formaggio e' più' bianco, io a dire il vero uso gli avanzi, tanto si scioglie tutto... ma se e' troppo grasso cola fuori, per questo un formaggio bianco fresco ma compatto sarebbe perfetto!
DeleteUn passo a passo strepitoso!!! peccato che qui la pasta fillo sia difficile da trovare....grrr
ReplyDeletePeccato daveero perche' e' abbastanza difficile da fare a casa.
Deletema che bella ricetta passo passo....e per una golosità davvero unica :)
ReplyDeleteCheese cigars looks delicious.
ReplyDeletewhat nice idea Alessandra Look delicious!!
ReplyDeleteBelli e facili....sempre nuove idee!!?...sei brava a fare due cose diverse con le mani!!! :-)
ReplyDeleteFranci e Vale, ho imparato a fare due cose diverse con le mani (e pure i piedi) quando ho avuto i bambini! :-)!!
ReplyDeleteWonderful, Alessandra. I have made cheese cigars like this before, but I love all the variations you tried.
ReplyDeleteSue xo
I guess that they would also make them in Greece Sue?
Deleteio faccio delle cose simili con la pasta sfoglia, arrotolo i sigari con ripieno di pomodoro e verdure o crema di basilico, una bontà,, li devo provare con la pasta fillo credo vengano una meraviglia :))
ReplyDeleteSe la trovi la pasta filo si presta ancor meglio e tutto viene più leggero e croccante :-).
ReplyDeletethat is a very easy snack, proof with your one handed makings!
ReplyDeleteOooh they sound yummy -I especially love the pizza one
ReplyDeleteHi - this is such a wonderful tutorial
ReplyDeleteThanks!
Con una mano sola e la pasta phillo avrei combinato un disastro! Che sfiziosissima e gustosa idea, queste te la rubo :D! Un bacione, buona settimana
ReplyDeleteI always love to eat the cheese items like cheese pizza and cheese sandwich. Good to hear about such great recipe of cheese cigars. Sounds really yummy.....
ReplyDelete