Tuesday, June 5, 2012

Leek and edamame risotto, Sunday out at the Hobsonville Farmers Market, ice cream at Giapo, and what Trip Advisor says!



Chop one large leek and wash it, then sauté with olive oil until soft. Add one cup of shelled edamame (I used the frozen ones) and sauté until the edamame are starting to cook. Add 400 g arborio rice and stir, when the rice is hot and starting to toast add a glass of white wine at room temperature (not chilled). Stir and after the wine has been absorbed add about 1 l of vegetable stock, one ladle at the time, stirring often until cooked. This risotto is perfect as it is (Vegan) but non-vegans can add grated parmesan cheese if they like, or start with butter instead of olive oil.
Serves 4




On another note, on Sunday I accompanied an Italian photographer to the Hobsonville Farmers Market, a nice covered market in a new residential development which is, I guess, still West Auckland, although it felt like the people were very North-Shore types. 



The kids had langos, the same that they get when they go to the Oratia Farmers Market. They like them, but they prefer gnocco fritto. And then we drove all the way back to Auckland city and stopped at Giapo for ice cream. I had orange sorbet, which came with candy floss and a violet on top. I will talk about Giapo again in the future, it is a bit of a landmark in Auckland's Queen Street, in fact if you go on Trip Advisor you will find Giapo ranked in second place among the 807 restaurants in Auckland... yes Second place, ahead or the French Cafe which is in 5th place although it is supposed to be one of the best restaurants in the city... and Giapo is just an ice-cream place! I guess that every business could list itself as a restaurant and cash on the reviews (although I have noticed another ice cream place in the city being only in 348th place...)!

At this point I also had to go and look what Trip Advisor had as number 1 restaurant in Auckland, and found this one (never heard of it, but I don't eat out often...).

Now tell me, do you ever read Trip Advisor's reviews? And if so, what do you think?

Photos and Recipes by Alessandra Zecchini ©

16 comments:

  1. Ciao Alessandra che bella ricetta stamattina il risotto mi piace tantissimo! Restando sullo stesso tema se vieni nel nostro blog c'è una crocchetta di riso calda calda che ti aspetta! Un bacione e alla prossima ricetta

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  2. Vengo a vedere allora, mi piacciono le crocchette!

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  3. 10 e lode per il risotto e per quel bellissimo mercato agricolo....

    ps. per le recensioni dei ristoranti anche io non so che dire, mi è capitato di trovare ottime recensioni di ristoranti che non erano un granchè, e viceversa...

    ps2. sono andata a vedere su fb, tramite il profilo di mio marito perchè io non ci sono .... ahahah

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  4. Bella alternativa alle solite fave :)
    bacioni

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  5. Ma che bel risottino che vedo qui, mi ci vorrebbe proprio adesso :-) Ciaooo

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  6. Ciao Alessandra! bello il risotto, io le faccio pochissimo, anche se mi piace molto, perchè secondo me non mi viene tanto bene....preferisco mangiarlo dagli altri!!;-)
    Trip Advisor l'ho consultato più di una volta per le recensioni degli hotel...Anzi ad Aprile per la prima volta ho lasciato un commento tremendo su un albergo di Bangalore. Secondo me è importante lasciare i commenti, almeno per gli alberghi, perchè se no dalla descrizione sommaria si può essere tratti in inganno, ma questo vale per tutti questi portali...bisogna diffidare quando le informazioni sono poche e le foto "da lontano"...

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    1. Non posso darti torto, comunque faccio tante ricerche prima di viaggiare adesso, per via dei bambini. Quando ero giovane era tutta un'altra cosa :-)!!

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  7. Risotto looks perfect. Love to visit farmers market, as their produce are always best than supermarket.

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  8. Your risotto sounds really good and it is a perfect way to use items from the farmer's market. It sounds like you had a wonderful day's adventure. I hope all is well. Blessings...Mary

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  9. Trip Advisor lo seguo solo per i commenti degli alberghi, e finora mi sono sempre trovata bene...
    Bellissimo questo mercato! Ciao.

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  10. ma che bel risotto profumato :)

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  11. Anch'io a volte guardo Trip Advisor per i commenti sugli alberghi, e mi e' capitato di lasciare commenti ma solo buoni. Prendo i commenti di molta gente all'acqua di rose, una persona nel business mi ha detto che la concorrenza gli aveva scritto commenti negativi, non so se sia vero o no. Comunque quando leggo un commento vedo dal modo in cui e' scritto se sembra valido o meno, sottolineando la parola 'sembra'.

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  12. Oh I adore the farmers market...we have a great one here. Your images are always the best my friend. Happy week to you.

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  13. You're lucky to find langos in Auckland ! There's a kürtős kalács seller here at Wellington market and that's it for Hungarian flavours ;) I would be curious to try the gnocco fritto.

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  14. What a delicious risotto! I am a big fan of leeks and just thinking about this risotto make me hungry all over again!

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