To all of you waiting for the recipes of the Japanese Vegan and gluten free dinner... well, this is the starter (and the easiest!). Raw food is better as a starter, apparently it gets the digestion going!
For each person you will need:
Half avocado, not mushy
Lemon juice
A little wasabi paste
Japanese pickled ginger
Soy or Tamari sauce
Slice the half avocado like in the picture, not to thin and not to thick (diners need to be able to pick up the slices with chopsticks) then spray with lemon juice. Serve with wasabi, pickled ginger and soy or tamari sauce on the side.
Photos and Recipes by Alessandra Zecchini ©
Ciao cara!
ReplyDeleteChe bella la tua presentazione, hai una delicatezza d'una raffinatezza innata nella cucina e nel servizio che non ha eguali in nessun altro blog...mi scuso con le altre ma tu sei sempre il top!
Baci a te e alla tua dolce signorina!
Ps. Qui come saprai siamo nella morsa di un caldo inusuale...non ne posso piu!
Geeee Artù, mi metti in imbarazzo!! :-) grazie per i complimenti, sempre generosissimi. Spero che il caldo venga un po' qui e vi lasci dormire!
DeleteCiao
Che delicatezza Ale, quel'avocado mi fa una gola!!!
ReplyDeletenon sai quanto può essere perfetto per noi in Italia...fa caldissimo e un piatto così fa bene :)
ReplyDeleteSi perfetto, non si cucina ed è molto nutriente! Mi piace accostare salsa di soya e limone, con l'avocado poi sono troppo buoni!
DeleteGreat idea and great photos! Sooo elegant and japanese...
ReplyDeleteThis really is a feast for the eyes. I can't wait to see what else you have in store for us. Have a wonderful day. Blessings...Mary
ReplyDeleteA bit late posting everything, just returned from the New Zealand Food Bloggers Conference (Super, btw) and so much to do and post!!
DeleteUltimamente lo adopero molto, lo trovo così versatile l'avocado, ho anche lo zenzero sotto aceto, non mi resta che provare. Ciao.
ReplyDeleteProva e fammi sapere :-)
ReplyDeletebeautiful!!!
ReplyDeletelook beautiful Alessandra!
ReplyDeleteanche a me l'avocado piace, l'ho messo anche nella pasta!! Un abbraccio SILVIA
ReplyDeletethis is simple, elegant and delicious - lovely!
ReplyDeleteMary x
beautiful presentation
ReplyDeleteThanks for dropping by at my space. Will be back here to browse at leisure.
ReplyDeleteLoving the idea! Great presentation!
ReplyDeleteOh beautiful Alessandra!!! Avocado and soy sauce goes really well. I love maguro + avocado donburi, although it's not vegan. Such a beautiful presentation!
ReplyDeleteDaftar Harga Kulkas LG 2 Pintu Terbaru
ReplyDeletekulkas sharp 1 pintu tanpa bunga es
Kulkas lg 2 pintu
harga kulkas lg
Obat Sipilis Herbal